Államháztartási mérlegképes könyvelő tanfolyam

A szakmai képzettség megszerzését követően képessé váljon arra, hogy szakmai irányítója 
legyen egy államháztartási szervezet számviteli részlegének.
Államháztartási mérlegképes könyvelő tanfolyammal kapcsolatos információk - felnottkepzes.hu

Államháztartási mérlegképes könyvelő, Államháztartási mérlegképes könyvelő képzés, Államháztartási mérlegképes könyvelő tanfolyam, Felnőttképzés

 

Ellátja az államháztartási szervezetek esetében mindazokat a feladatokat, amelyek a számviteli szolgáltatás körébe tartoznak.Tisztában van az államháztartási szervezeteket érintő jogszabályi környezettel és a lényeges gyakorlattal. Képes az ilyen szervezet működtetésében részt venni, a szakmai csapatban munkát végezni, javaslatokat tenni.

Képes összeállítani egy államháztartási szervezet számviteli politikáját és a kapcsolódó szabályzatokat, amely figyelembe veszi a gazdálkodás természetét, sajátosságait.
Kialakítja a szükséges analitikus nyilvántartások rendszerét és biztosítja a rendszeres egyeztetést és ellenőrzést a főkönyvi könyveléshez. A könyvvezetés során ellátja a pénzügyi számviteli szemléletű és a költségvetési számviteli szemléletű megközelítéshez kapcsolódó feladatokat is.Számítógépes programcsomagok, informatikai alkalmazások segítségével a hatályos jog-szabályoknak megfelelően kontíroz, könyvel és adóbevallásokat készít. Elkészíti az ágazatot jellemző speciális jelentéseket (pl. mérlegjelentés, kincstári jelentés, stb.). Képes össze-állítani egy államháztartási szervezet költségvetési beszámolóját. Értelmezi, kezeli és fel-dolgozza a szervezetnél keletkezett pénzügyi és számviteli bizonylatokat, iratanyagokat, szerződéseket.

Kapcsolatot tart a hatóságokkal, felügyeleti szervekkel, irányító szervvel, ismeri az alapvető eljárási szabályokat, megszervezi és biztosítja a szükséges adatszolgáltatások teljesítését irányukba. Érti a különböző ellenőrzési folyamatok célját és lényegét és képes ezek lebonyolításához segítséget nyújtani. Részt vesz a szervezet folyamatainak fejlesztésében, értékeli a felmerülő kockázatokat és javaslatokat fogalmaz meg mérséklésükre (ideértve a belső ellenőrzést, utólagos vezetői ellenőrzést). Elvégzi, és szükség esetén megszervezi a könyvviteli szolgáltatás körébe tartozó feladatok ellátását.
Követi és nyitott a technikai-gazdasági fejlődésre és képes a folyamatok értelmezésére és számviteli leképezésére. Felelős és precíz munkája során mindvégig ügyel az adatkezelés, az informatikai biztonság normáinak betartására és a szolgálati és gazdálkodási titok megőrzésére.

Szakképesítés sorszáma: 04115005
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.01.08

# /- #államháztartásimérlegképeskönyvelő #államháztartásimérlegképeskönyvelőtanfolyam #államháztartásimérlegképeskönyvelőképzés #államháztartásimérlegképeskönyvelőtanfolyamról #államháztartásimérlegképeskönyvelőoktatás #államháztartásimérlegképeskönyvelővizsga

MODELLO Módszertani és Képzési Intézet.

Államháztartási mérlegképes könyvelő | Könyvelés és adózás | Üzleti ismeretek és ügyvitel | Tanfolyam | Szakképesítések Szakmai képzések