A célszemély (Person of Interest) 2×19 – Trojan Horse

A rész bevezetőjében szokás szerint a mai eseményekhez kapcsolódó utalásokat kapunk, értelmük majd csak később lesz: egy hang arról beszél, hogy Justin Lee halott, de felettese nyomozni fog az ügyben, ezért őt is le kell állítani. Nos, meglátjuk. A Rikersben nyitunk, Főncsi és Elias sakkozik. Harold gyorsan rájön, hogy partnere most nem a játék hagyományos formáját játssza, hanem virágnyelven el akar mondani neki valamit: az előző rész végén meggyilkolt ügyésznőről és Szymanskiról van szó – az ő haláluk az oroszoknak kedvezett. Elias tulajdonképpen ki ellen küzd, kérdi Főncsi? A ruszkik? A HR? Nos, mutat rá a királyra a sakktáblán a férfi, egy szellem ellen; nagyon szeretné tudni, ki ő. Gyanítom a HR fejére céloz. Főncsi szerint szarul áll sakkpartnere a szénája, de Elias szerint ez még nem lefutott kör, azzal távozik. Mielőtt kettőt pislantana, Főncsi mellett megszólal a helyiségben lévő készülék, új szám érkezett.

Nem sokkal később Johnt lájuk, egy erdő széli, félreeső házat figyel éppen. A postaládán a Cole név látható, hősünk pedig egy újságcikket néz, amiben a fénykép alatt szintén ugyanez a név szerepel. Ha jobban megnézem a képet, plusz hozzárakom a nevet, kezdem sejteni, kiről van szó. Ekkor Főncsi hívja hősünket, haladjunk hát a történetben is. Tájékoztatja Johnt, hogy új számot kaptak, Monica Jacobs személyében, aki egy hatalmas informatikai cég, a Rylatech egyik alelnöke.

1.1.jpg

[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!