Balog Zoltán az UNESCO főigazgatójával találkozott

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a mai napon munkaebéd keretében találkozott Irina Bokovával, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) főigazgatójával. A találkozón a minisztérium tevékenységéhez kapcsolódó témák mellett Magyarországnak a Szervezet munkájában való aktív részvétele is szóba került.

A megbeszélésen a főigazgató asszony kiemelte, hogy Magyarország kifejezetten aktív tagállama az UNESCO-nak, és a magyar jelenlét – különösen Bogyay Katalin közgyűlési elnöki pozíciójának köszönhetően – az elmúlt években nagyon erős volt a szervezetben.

A beszélgetés során mindketten egyetértettek abban, hogy a régió és benne Magyarország számára elengedhetetlen feladat a kultúrák közötti párbeszéd elősegítése, és kiemelt fontosságú a romák felzárkóztatása, amiben az oktatási rendszerre is jelentős szerep hárul.

Balog Zoltán felhívta a főigazgató figyelmét arra, hogy Robert Capa születésének 100. évfordulóján, amit – éppen a Magyar UNESCO Bizottság kezdeményezésére – a nemzetközi szervezet is ünnepel, az elmúlt hónapban Budapesten megnyílt a Robert Capa Fotográfiai Központ, ahol fiatal tehetségek munkáinak bemutatására nyílik lehetőség.