Gázolás és haragosok

Vannak, akik nem tudnak leszokni arról, hogy feljelentsenek országgyűlési képviselőket, annak ellenére sem, hogy a parlament jórészt következetes, és magánvádas ügyekben nem adja ki a képviselőket. Ráadásul egyik mentelmi ügyből fakad a másik: a KDNP-s Rubovszky Györgyöt, a mentelmi bizottság elnökét az a nő jelentette fel, aki korábban a fideszes Daher Pierre-t. Rubovszky ugyanis a korábbi ügy parlamenti tárgyalásakor furcsa minősítéseket használt a feljelentőre, aki szerinte „verte a cirkuszt” a kazincbarcikai kórház igazgatói irodájában.
Újabb két feljelentés érkezett a ciklus mentelmiügy-rekordere, a fideszes Szekó József ellen, aki ezzel húszra növelte az ilyen jellegű ügyeinek számát. A mohácsi polgármestert most is régi haragosa, Németh Imre jelentette fel becsületsértés miatt, ráadásul rögtön kétszer. Mindkét eset a helyi képviselő-testület május 30-i ülésén elhangzottak miatt érkezett, bár azt a mentelmi bizottság határozati javaslata nem részletezi.
Sokkal komolyabb ügyben kérte a legfőbb ügyész a jobbikos Ferenczi Gábor mentelmi jogának felfüggesztését. A képviselő ugyanis idén május 21-én reggel, Ajkán autójával elütött egy 93 éves asszonyt, aki a mentőben életét vesztette. A képviselő a bizottsági ülésen azt mondta: nem lépte át a megengedett sebességet, az idős nő pedig nem a kijelölt helyen akart átkelni az úton, egyszerűen nem lehetett elkerülni a balesetet. Ennek ellenére maga is kérte a mentelmi joga felfüggesztését (a Jobbiknak egyébként is fontos követelése a mentelmi jog megszüntetése).