Megkezdődött az EFOTT Miskolctapolcán

Megkezdődött Miskolctapolcán az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója. Az EFOTT kapuit kedden nyitotta meg Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Miskolci Egyetemvárosban.

A Miskolci Egyetem mindig jó házigazdája volt az egyetemista rendezvényeknek – hangsúlyozta megnyitó beszédében Balog Zoltán, aki párhuzamot vont a fesztiválok színvonalas, nemzetközi szintű szervezése és a magyar felsőoktatás között.

Azt mondta, “ha azt akarjuk, hogy a magyar felsőoktatás vonzó legyen, nem lehetünk tétlenek”. Kifejtette, hogy a felsőoktatásba nem lesz könnyebb a “bemenet”, de könnyebb lesz a “kimenet”. A “bemenet” az jelenti: úgy döntöttek három évvel ezelőtt, hogy évente emelik a bejutás ponthatárát – a minimális ponthatárt -, most, mint fogalmazott 260 pontnál tartanak, és ezt 300-ig szeretnék elemelni. A könnyebb kimenet pedig azt jelenti, hogy értékes diplomát kaphatnak a hallgatók a lehető legrövidebb képzési időn belül – mutatott rá.

Balog Zoltán emlékeztetett arra, hogy Miskolctapolca 30 év után ad újra otthont az EFOTT-nak és felidézte, hogy a három évtizeddel ezelőtti fesztiválon ő is itt volt. Hozzátette, hogy a nemzetközi színvonalú EFOTT szervezéséhez a város támogatása nélkülözhetetlen.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a megnyitón arra invitálta az EFOTT résztvevőit, hogy a fesztivál közben, illetve utána is nézzék meg a várost, amely számos turisztikai, gasztronómiai élményt kínál.

Tavaly Zánkán tartották Magyarország legnagyobb hallgatói buliját, amelyet 1976 óta rendeznek meg.

(MTI)

Fotó: Bartos Gyula

[• Képek automatikus vetítése •]